feedburner
Запиши се за новини

От FeedBurner

feedburner count

svejinovini хич не са свежи

Етикети: , , ,

Помните ли статиите ми за спама от bgfree? Ето 1 и 2. Подобно на есна популярна просташка футболна песен ще запея: "Спамеpа е разкрит - той е травестит!".

Ако отидете на сайта http://svejinovini.blogspot.com/ ще видите един съвсем обикновен блог с "уж" политическа насоченост. Случайно обаче попадам в профила на човекът (предполагам мъж), който явно поддържа този блог. Позната картинка а?



Да, явно "свежите новини" се възползват задкулисно от евтиния трафик. Потребителя ivanina1 (по мои предположения мъж, тоест в случая обикновен спамър-тpавестит) явно е същото гнусно създание от предишните сайтове. Гадинката успя да се провре и сред топ 10 потребители на Свежо.

Тъй като не виждам нищо Свежо в този спам - предлагам всички задружно да го накажем. За мен адекватната мярка е да се даде бан от свежо на целия сайт!

Стан снощи ми писа, че Свежиновини са били блокирани в крайна сметка, но момичетата не спят, имат си нови .tk домейни и същия спам се пуска с ново описание и от нов потребител anelia5:

Κοлко са ми писнали тия чалгии, не е истина:
Както и Вулева:
read on favit

10 коментара:
gravatar
Peb каза...
Петък, 2008, Декември 26 11:35  

ЗА! и мен ме дразни. тези дни попаднах и аз на тази боза и му нацъках минусчета, но не и трафик :) ВЪН!

gravatar
wattie каза...
Петък, 2008, Декември 26 12:33  

Баннато е от Свежо - този домейн вече не може да участва...

Съмнявам се обаче, че спама ще спре :(

gravatar
nik666 каза...
Петък, 2008, Декември 26 13:19  

А сега вече разбирам защо се появяват толкова случайно генерирани .tk домейни в свежо. Иначе хората са си едни и същи, спор няма. И сайтовете които си показал са само малка част от огромната торна купчина.

gravatar
Димитър Николов каза...
Петък, 2008, Декември 26 22:26  

Жалкото е, че едната статия е получила такъв брой гласове...

Наистина трябва да има по-голям контрол над спама в мрежите за споделяне - тарикати като този колкото искаш.

gravatar
man0l каза...
Петък, 2008, Декември 26 23:58  

Хаха браво, че сте ги издебнали. Има специализирани сайтове за цици, свежо не е такъв сайт :) Да кажем НЕ на спама, задружно :P

gravatar
Клюки каза...
Събота, 2008, Декември 27 1:41  

А какво се прави, когато kliuki.info краде материалите от kliuki.net и ги качва преди Клюки.Нет в Свежо? Естествено, няма активен линк към източника. Знам, ще кажете - и едните и другите да ходят да се гръмнат... Но принципно отговорете - на администрацията на Свежо ли да пишем, на ИзиТрейдър ли...

gravatar
Gothika_47 каза...
Събота, 2008, Декември 27 9:35  

Хммм според мен това е най-готиния начин да се изгавриш с някой блог.Просто си правиш акаунт и почваш да спамиш така и блога е блокнат!

gravatar
marfi каза...
Събота, 2008, Декември 27 11:05  

Готика, само не разбрах как ще спамиш от някой блог ако не е твой :)

gravatar
Bruce Wayne каза...
Събота, 2008, Декември 27 12:58  

трябва да се назначи админ, който по цял ден да стои и да ги банва тия...

gravatar
wattie каза...
Събота, 2008, Декември 27 15:59  

Клюки - Регистрирай статиите си с авторски права и пиши на хостинг компанията с прикачени документи. Ще трябва бая криминален хостинг да си намери, че да устои на такава атака :)

Публикуване на коментар